Malaysia: Aktiviti membaca-Fa Beramai-ramai diadakan di Genting Highlands (Foto)

(Falundafa.org.my) Daripada 10 Sept, 2010 hingga ke 12 Sept, 2010 pelajar Falun Gong di Malaysia mengadakan membaca-fa beramai-ramai di Genting Highlands.

马来西亚法轮功学员们集体发正念

Memancarkan fikiran lurus

马来西亚法轮功学员们集体炼功

Berlatih beramai-ramai

马来西亚法轮功学员们集体炼功

Berlatih beramai-ramai

Dalam 3 hari membaca-fa, pelajar-pelajar juga berkongsi pengalaman mereka bagaimana membaiki diri, dan membuat 3 perkara- membaca fa, memancarkan fikiran lurus dan mengklarifikasikan kebenaran, saling berkongsi pengalaman dan meningkatkan diri. Selain daripada itu, pelajar-pelajar mengetahui untuk membaiki diri semasa berkonflik, untuk mengelakkan mempengaruhi pemprosesan Fa, dapat berkolaborasi di antara pelajar-pelajar/ projek-projek/ koordinator-koordinator dan meningkatkan tahap Xinxing secara berkumpulan. Pelajar berkongsi pengalaman sendiri.

Beberapa pelajar baru berkongsi pengalaman mereka dalam mempelajari Falun Dafa dan bagaimana latihan ini menolong menguatkan badan dan pemikiran mereka.

Pelajar-pelajar amat berterima kasih kerana berkesempatan berkongsi pengalaman dengan pelajar-pelajar daripada daerah-daerah lain. Mereka juga menantikan aktiviti membaca-fa beramai-ramai di lain hari.

Pelajar-pelajar juga percaya dapat bekerjasama dengan lebih rapat lagi di masa hadapan, menolong orang ramai yang masih ditipu oleh dusta-dusta Parti Komunis China (PKC) mengetahui kebenaran, memberi peluang kepada orang ramai untuk memahami kebaikan Falun Dafa dan diselamatkan oleh Dafa.

Versi Cina boleh diperolehi di http://www.minghui.org/mh/articles/2010/9/14/229642p.html 
Versi Inggeris boleh diperolehi di http://clearwisdom.net/html/articles/2010/9/16/120035p.html