Malaysia: Perhimpunan untuk menyeru mengakhiri penindasan terhadap Falun Gong (Foto)

(Falundafa.org.my) Parti Komunis China (PKC) melancarkan penindasan terhadap Falun Gong pada tarikh 20 Julai, 1999, sebelas tahun yang lalu. Pada tarikh 18 Julai, 2010, pelajar Falun Gong di Malaysia mengadakan perhimpunan atas memori terhadap pelajar yang diseksa sehingga mati di China, dan menyeru agar menamatkan penindasan.

Hi_resolution_pic

The rally

Hi_resolution_pic

Group exercise

Perhimpunan bermula pada pukul 11 pagi di Sri Gombak. Pelajar memperkenalkan Falun Gong dan mendedahkan fakta-fakta tentang penindasan. Mereka memberitahu orang awam bahawa terdapat 3397 kes kematian yang disahkan sepanjang penindasan dan terdapat bukti-bukti bahawa PKC merampas organ-organ daripada pelajar-pelajar demi keuntungan. Pelajar juga memberitahu mengenai sejarah tentangan secara aman terhadap penindasan yang berlangsung selama 11 tahun, dan menyeru rakyat dan kerajaan Malaysia untuk membantu menghentikan penindasan.

Banyak orang terkejut dengan fakta-fakta penindasan brutal dan mengumumkan sokongan mereka.

Pelajar juga mengatakan 'candlelight vigil' di Taman Setia Indah kemudian hari, dalam memori pelajar Falun Gong yang diseksa sehingga mati dalam penindasa

.

Hi_resolution_pic

Candlelight vigil

Hi_resolution_pic

Candlelight vigil


Versi Cina boleh didapati di http://minghui.ca/mh/articles/2010/7/19/227217p.html
Versi Inggeris boleh didapati di http://clearwisdom.net/html/articles/2010/7/21/118732p.html