Rakyat Malaysia menyambut 70 juta orang China yang telah keluar daripada Parti Komunis China (PKC) dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya (Foto)

Oleh seorang pelajar Falun Gong di Malaysia

(Falundafa.org.my) Dalam masa lima tahun, jumlah orang yang telah berdaftar untuk mengundurkan diri daripada PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya di laman web Epoch Times  “Quit-the-CCP” telah mencecah 70 juta orang. Pusat Perkhidmatan untuk Keluar daripada PKC, bersama-sama dengan penduduk-penduduk tempatan, mengadakan perhimpunan pada 14 Mac, 2010 di suatu tempat permandangan yang terkenal di Kuala Lumpur untuk menyambut dan mengucapkan taniah kepada 70 juta orang China yang berani. Mereka juga menyeru kepada orang ramai yang telah ditipu oleh dusta PKC untuk mempelajari fakta-fakta dan melepaskan diri daripada Parti, khususnya mereka yang di dalam sistem PKC yang memiliki hati nurani tetapi masih berfikiran positif memahami 9 Komentar PKC dan tsunami besar keluar PKC.


The Malaysia Service Center for Quitting the CCP and many locals celebrate the 70 million Chinese people who have quit the CCP

Pada 11 pagi, sukarelawan-sukarelawan Pusat Perkhidmatan untuk keluar daripada PKC dan penyokong-penyokongnya tiba di tempat perhimpunan – tempat di mana tempat pelancong-pelancong melihat landmark terkenal Malaysia, Menara Berkembar. Mereka memegang sepanduk-sepanduk yang bertulis, “70 juta orang China yang telah keluar daripada PKC”, “Syurga akan menghapuskan PKC, Syurga akan melindungi China”, “PKC bukan China, China bukan PKC”, “Menguraikan PKC, menghentikan penindasan” dalam Bahasa Cina, Melayu dan Inggeris.


Mr. Peng, spokesperson for the Quit the CCP Center, addresses the rally

Encik Phang, jurucakap Pusat Perkhidmatan untuk keluar PKC, mengatakan dalam ucapannya bahawa dunia memerlukan China yang sihat dan bebas dan dunia juga memerlukan setiap kerajaan yang dan individual untuk memihak kepada keadilan, bekerjasama untuk menghapuskan bahaya rejim totalitarian PKC. Dia menjelaskan bahawa, semenjak penerbitan 9 Komentar pada akhir tahun 2004, semakin banyak orang China telah berubah daripada mengalami penindasan kepada skala besar untuk menguraikan PKC dan menghentikan penindasan.

Pada hari ini, semakin ramai orang China yang telah mempelajari fakta-fakta berani berdiri menentang kezaliman PKC dan mengumunkan secara terbuka meninggalkannya. Hampir 70 juta orang China mengumunkan penolakan mereka terhadap PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya.

Encik Lin dan Cik Li, yang melarikan diri daripada China ke Malaysia, mengatakan bahawa mereka berasa gembira menyaksikan perhimpunan ini. Mereka memanggil orang ramai untuk membaca 9 Komentar, membezakan kebenaran daripada kejahatan dan mengambil serius tsunami besar untuk keluar PKC.

Perhimpunan menarik perhatian pelancong-pelancong dan pemandu pelancong yang datang dan mengetahui fakta-fakta.

.
Versi Cina boleh diperolehi di http://minghui.ca/mh/articles/2010/3/15/219846p.html
Versi Inggeris boleh diperolehi di http://clearwisdom.net/html/articles/2010/3/16/115385p.html