Malaysia : Perhimpunan untuk menyokong 63 juta orang yang berani keluar daripada Parti Komunis China (PKC)  (Foto)

Oleh seorang pelajar Falun Gong di Malaysia

(Falundafa.org.my) Jumlah orang yang telah mendaftarkan nama di laman web 'The Epoch Times' tentang pengunduran diri daripada Parti Komunis China (PKC) dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya melebihi 63 juta, maka Pusat Perkhidmatan untuk Keluar Daripada Parti Komunis China (PKC) Malaysia mengadakan satu perhimpunan untuk menyokong orang-orang yang berani ini pada 7 November 2009 di Taman Pandan Perdana, Kuala Lumpur, untuk kali pertamanya. Orang ramai dari semua lapisan masyarakat mengetahui mengenai perkembangan pesat gerakan keluar daripada PKC yang sedang berlaku di China. Perhimpunan ini juga membantu polis tempatan untuk mengetahui gerakan ini sebelum lawatan Hu Jin Tao, ketua PKC, ke Malaysia pada 10 November.


Perhimpunan menyokong 63 juta orang berani yang telah keluar PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya


Perhimpunan menyokong mereka yang telah keluar daripada PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya

Perhimpunan bermula dengan persembahan Pancaragam Alam Syurga pada pukul 6.15 petang. Encik Pang dan Encik Ng, jurucakap bahasa Cina dan bahasa Inggeris masing-masing, daripada Pusat Perkhimatan untuk Keluar PKC, membacakan kenyataan yang menyokong 63 juta orang China yang cukup berani untuk keluar daripada PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya.

 

Encik Pang menyatakan bahawa PKC kejam menindas kumpulan-kumpulan beragama, pembangkang, pembela hak asasi manusia dan mereka yang menegakkan keadilan. Dia mengatakan pihak berkuasa daripada semua peringkat telah menyalahgunakan kuasa dan mengganggu rakyat China biasa. Sebagai hasilnya, mereka yang tanpa kuasa mendapati semakin sukar untuk terus hidup. Semakin ramai orang telah mengetahui penindasan, melihat dengan jelas kejahatan PKC, dan telah cukup berani untuk mengatakan 'Tidak' kepada PKC.

Terkejut dengan kekejaman PKC merampas organ daripada orang hidup, polis tempatan mengambil bahan-bahan maklumat

Semasa perhimpunan, banyak warga mendekati untuk membaca sepanduk, dan sukarelawan pusat perkhidmatan memberikan bahan-bahan maklumat dan menjelaskan kepada mereka kenapa 63 juta orang China telah keluar daripada PKC setakat ini dalam sejarah.

Oleh kerana ketua PKC akan melawat Malaysia pada 10 November 2009, sejumlah pegawai-pegawai polis datang ke perhimpunan ini.

Ketika sukarelawan Cik Chay sedang berbicara dengan seorang lelaki mengenai gerakan keluar PKC, seorang pegawai berpakaian biasa berasa ingin tahu dan berjalan berhampiran untuk mendengar penjelasannya.

Ketika Cik Chay, bertanya kepada pegawai bertugas sudahkah dia membaca 9 Komentar Terhadap PKC, dia menjawab, Sudah. Cik Chay meneruskan dan berkata, Kenapakah begitu banyak orang China telah membaca 9 Komentar dan keluar daripada PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya? Ini kerana PKC telah berbuat jahat selama 60 tahun memerintah. Tindakan PKC yang paling brutal dalam beberapa tahun ini bahawa ia sudah pergi amat jauh dengan merampas organ daripada pelajar-pelajar Falun Gong secara hidup untuk mendapatkan keuntungan.

Pegawai bertugas berpakaian biasa terkejut mendengar ini, dan meminta rakan-rakan sekerjanya untuk mendapatkan lebih maklumat.

Versi Cina boleh diperolehi di http://minghui.ca/mh/articles/2009/11/9/212283p.html
Versi Inggeris boleh diperolehi di http://clearwisdom.net/html/articles/2009/11/11/112244p.html