Malaysia : Pelajar Falun Gong berarak untuk memprotes penindasan PKC selama sepuluh tahun (Foto)

Oleh seorang pelajar Falun Gong di Malaysia


(Falundafa.org.my)July 20, 2009 menandakan usaha pelajar Falun Gong untuk menghentikan penindasan oleh Parti Komunis China (PKC). Pelajar Falun Gong di Malaysia berarak untuk memprotes penindasan yang berlangsungan pada 19 Julai 2009 di Klang, Selangor, menyeru orang ramai membantu menghentikan penindasan.


 Pelajar Falun Gong berarak untuk memprotes penindasan terhadap Falun Gong


  Penduduk tempatan menyaksikan prosesi pelajar Falun Gong


   Para pejalan mengambil bahan-bahan maklumat untuk mengenali Falun Gong

Perarakan bermula pada tengah hari. Dipimpin oleh Pancaragam Alam Syurga, pelajar berarak menyusuri jalan membawa sepanduk dan papan tanda. Prosesi ini menarik perhatian penduduk tempatan, di mana, kebanyakan mereka membawa pulang bahan-bahan maklumat untuk mengetahui fakta-fakta tentang Falun Gong dan penindasan ke atasnya. Perarakan berlangsung selama satu jam.

 Pelajar Encik Pang adalah dari China. Dia mengatakan, sekarang, banyak orang China telah bangun dan dapat melihat dengan jelas sifat jahat PKC. Pada saat yang bersejarah ini, ia adalah mendesak untuk membantu lebih ramai orang China keluar daripada PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya, supaya mereka tidak dikaitkan dengan PKC  apabila ia runtuh.

Puan Zhang mengambarkan pengalamannya dikenakan dua tahun kerja paksa kerana berlatih Falun Gong ketika dia berada di China. Dia berkata, Di dalam kem kerja paksa, saya diseksa teruk oleh bermacam-macam kaedah penyeksaan, seperti melarang tidur, dipaksa mendengar rakaman atau menonton video yang menfitnah Falun Gong dan kurungan berasingan. Selain itu, Puan Zhang berkata mereka dipaksa untuk menjalani beberapa kali ujian darah. Dia mendapat tahu selepas meninggalkan China bahawa ia berkaitan dengan pendedahan baru-baru ini, PKC merampas organ daripada pelajar Falun Gong, untuk keuntungan. Puan Zhang berkata bahawa dengan menguraikan PKC, penindasan boleh dihentikan. Dia mengharapkan lebih banyak orang akan bangun dan keluar daripada PKC dan pertubuhan-pertubuhan gabungannya.

Versi Cina boleh diperolehi di http://www.minghui.ca/mh/articles/2009/7/20/204928p.html

Versi Inggeris boleh diperolehi di http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/7/22/109378p.html