(Falundafa.org.my) Pada 30 Mei, Pancaragam Alam Syurga, yang terdiri daripada pelajar Falun Gong di Malaysia, membuat persembahan di tempat-tempat pelancongan yang terkenal di negeri Melaka. Banyak pelancong datang untuk menonton.

 Pancaragam bermula di A Famosa (sebuah benteng lama Portugis) pada 4 petang, dan membuat persembahan di Eye on Malaysia (pemerhatian beroda mudah-alih tertinggi di Asia Tenggara) dan Muzium Maritim.

Pancaragam bermula di A Famosa.

Pancaragam

Orang ramai berhenti untuk melihat pancaragam

 Pancaragam membuat persembahan di Eye of Malaysia

Orang ramai mengambil foto pancaragam

Orang ramai melihat persembahan

Pancaragam membuat persembahan di hadapan muzium

Satu pasangan dari Switzerland memberitahu pelajar bahawa mereka pernah mendengar mengenai Falun Gong, dan gembira untuk berjumpa dengan mereka di Melaka. Mereka menerima bahan-bahan maklumat klarifikasi kebenaran dan menonton persembahan.

Pancaragam membuat persembahan

Ramai orang melihat persembahan.

Orang ramai sedang melihat persembahan

Waktu malam, pancaragam membuat persembahan di air pancut. Pekerja-pekerja melambatkan air pancut untuk pancaragam, dan pancaragam bermain mengikut irama musim bunga. Ramai orang menontonnya.

Orang ramai mengambil foto pancaragam.

Sejak ditubuhkan satu tahun lalu, ini adalah kali kedua pancaragam membuat persembahan di Melaka. Pancaragam membuat persembahan di sini tahun lalu dengan pelajar dari Singapura.

Versi Cina boleh diperolehi di http://minghui.ca/mh/articles/2009/6/1/202049p.html
Versi Inggeris boleh diperolehi di
http://clearwisdom.net/html/articles/2009/6/3/107971p.html